Ännu en omgång spelad och serien börjas jämnas ut nu, det skiljer 4 poäng mellan lag 1 och lag 6 just nu, vore kul om det fortsätter vara så här jämt under året, även i botten är det jämt då det skiljer 3 poäng mellan lag 7 o 12, där tror ja dock det kommer bli 3 lag som kommer skiljas ut o vara rena bottenlag. Så här gick i alla fall omgång 5.

Loddby IF - Kuddby IF 1-2
"Tung förlust där vi gör ett misstag redan i den andra minuten och det får vi lida för hela matchen! Vi har svårt att skapa något riktigt farligt framåt idag" Loddby IFs lagledare Gustav Mellwing

"Viktigt, oerhört viktigt. En katastrofal tillställning som domaren fullständigt blåste sönder. 9 varningar i en relativt snäll match. Oerhört nöjd med 3 poäng, spelet glömmer vi." Kuddby IFs tränare Kim Hellberg

En match som precis som Kim Hellberg säger blåstes sönder helt o hållet av domaren, hela matchen bestod av fasta situationer istortsett även om det inte skapas direkt några superchanser. Ett X hade nog varit rättvist, men Kuddby tog hem 3 poäng.

Saltängens BK - BK Hird 5-5
"Äntligen lossnar det framåt, vi har testat 3 olika spelformationer redan undersäsongen och nu känns det som vi hittat en som kommer passa oss bra. Riktig bra moral att hämta upp 3-5 till 5-5 sista 10-15 min. Tyvärr släpper vi in 5 baljor också, vi är alldeles ofokuserade vid deras fasta och med seriens starkaste huvudspelare i deras lag så straffar det sig. Men det är ändå ett steg framåt och vi har nu mött "toppklubbarna" Åby, Hird och Kuddby så nu får det va nog med kryssmatcherna framöver, på lördag kommer första 3:an mot Bråvalla." Saltängens BK spelare Daniel Söderberg

"Ja vad fan ska man säga? En galen match som vi borde stängt vid ledning 5-3 en kvart kvar. Men å andra sidan var Saltängen rejält taggade första halvlek o ville mer än oss. Vi var inte vakna från start o kom i underläge med 0-1 o 1-2. Efter det började vi hitta rätt o 2-2 i halvtid får ändå ses som rättvist. I andra satte vi bättre fart direkt o gjorde 3-2 för att direkt efter släppa in ett onödigt kvitteringsmål då vi inte var tillräckligt resoluta i efter straffområde. Vi fortsatte trycka på o gjorde både 4-3 o 5-3 på hörna. Med en kvart kvar kändes allt kassaskåpssäkert men Saltängen visade att de har en riktigt bra moral i laget då det kämpade o sprang o lite turligt fick in 4-5. Men tur förtjänar man och med 3 minuter kvar så fick de en straff som blev till 5-5. Lite surt då vi skulle ha haft en solklar straff vid ställningen 5-3 då Joel Mohede blev manglad bakifrån efter att ha tagit ner bollen på bröstet i deras straffområde. På något lustigt sätt fick domaren det till att det var "kamp om bollen" trots att deras spelare aldrig var i närheten av att ta bollen. Å andra sidan så borde kanske de haft en straff i första halvlek. Man kan säga att gör man 5 mål så borde man vinna, men å andra sidan borde man rimligen också förlora om man släpper in 5 mål, men det gjorde vi inte. Visst kan vi va besvikna på att inte kunnat knyta igen säcken efter att ha tappat 2-målsledning för tredje matchen i rad, men ingen åskådare kan säga annat än att det är ruskigt underhållande att titta på BK Hird i år." BK Hird tränare Johan Wäneus

Islossning för Saltängen framåt, tyvärr för deras skull så släpper man även in 5 bakåt. Blir nog ett mittenlag av Saltängen iår känns de som, då de är för ojämna. Även Hird har problem hittills i serien, Kan inte hålla sina ledningar o det kostar viktiga poäng när serien ska summeras i oktober. Mohede fortsätter o leverera, men dom måste plugga igen bakåt.

Drothems IK - Ringarums IF 0-3
Extremt viktig seger för Ringarum då man via 3 poäng lämnar jumboplatsen och lämnar över den till just Drothem, som imponerade på försäsongen, men får det inte att funka i serien. Kan Ringarum vakna till nu o börja klättra till säker mark? Viktig match nästa omgång mot FC Riverside.

Västra Husby IF - Valdemarsviks IF 1-3
"Vi börjar bra med 1-0 efter redan 4 minuter. Sen bjuder vi dom på 1-1 och dom tar över matchen och gör 1-2 rätt så snart efter deras första mål. Valdemarsvik är mycket hetare i första halvlek och det är inte mycket som stämmer för oss. I andra halvlek spelar vi upp oss men har svårt att skapa några riktigt heta chanser. Dom gör 3-1 på en kontring i slutet. Bara att ta nya tag för oss." Västra Husby IFs lagledare Rikard Ruul

Viken smyger med i toppen och tar sina poäng och är starka på hemmaplan, ska bli intressesant o se hur långt detta räcker. Västra Husby åker på sin första förlust och måste studsa tillbaka nu och ladda batterierna för att möta serieledarna Åby på Åby IP. Valdemarsvik tar emot Loddby på Grännäs IP imorgon kväll.

Gusums IF - Åby IF 1-4
"Godkänd första halvlek. Åby lyckas gör 2 snabba mål direkt i andra halvlek och vi orkar inte resa oss efter det." Gusum IFs tränare Dennis Andersson

"Jämn första halvlek, siffermässigt. Men spelmässigt har vi ett övertag. I andra kör vi på   och får utdelning, samtidigt som Gusum knappt hade ett avslut på mål. En klar och rättvis seger, där Gusums målvakt storspelade och höll ner siffrorna." Åby IFs hjälptränare Jesper Sandberg

Gusum har det fortsatt tungt och parkerar just nu på nedflyttning och väntar på sin första 3 poängare i årets serie. Spelet från ifjol är dom bortblåst och man måste hitta på något för att vända trenden, imorgon väntar en ny fajt mot BK Hird. Åby fortsätter gå fullt förutom förlusten mot Valdemarsviks i premiären. Nu tar man emot Västra Husby på söndag på hemmaplan, blir det lagets 5:e raka?

FC Riverside - Bråvalla IK 1-1
Ska Riverside kryssa sig kvar i femma, detta var deras 5:e! raka kryss, ska bli kul o se hur länge man kan undvika förlust för något spel har dom inte, det finns ingen tanke bakom det alls, upp med bollen och hoppas att motståndarna gör ett misstag. Bråvalla är i botten och hade behövt 3 poäng, jag tycker inte det känns som Bråvalla har det materialet för att hänga kvar i femman, men man kommer långt på ren vilja, återstår o se om dom har den.

Omgång 6 drar igång redan imorgon med 3 matcher och sen fortsätter omgången över hela helgen, ska försöka se 3 matcher ihelgen, sen om det blir så eller inte det märker vi :)

Jag kommer även försöka dra igång "omgångens 11", den kommer publiceras på Facebook-sidan så in o kolla där på "Division 5 Östra Bloggen"

Saknar fortfarande kontakt med Ringarum, Riverside och Drothem, vore kul o ha en i varje lag så blir det roligare för er och mig att hålla på med detta.