Ytterligare så är en omgång spelad och detta ser ut o bli en spännande säsong. Så här blev resultat i omgång 2.

FC Riverside - Gusums IF 2-2
"Ja det var rättvist, men det känns lite bittert när dom lyckas kvittera i 90 minuten. Vi gör en klart mycket bättre match en vi gjorde sist. Vi skapar många bra målchanser som vi måste förvalta bättre. Försvarsspelet är godkänt." Gusums tränare Dennis Andersson
Gusum tappade en klar 2-0 ledning med 15 minuter kvar och fick nöja sig med ytterligare ett X i årets serie, även FC Riverside fick skriva in årets andra kryss. Svårt o veta vart man har de båda lagen, Gusum imponerade på mig förra året med bra rörlighet och fart, men verkar inte få ordning på spelet. Riverside har på pappret ett bra lag, men verkar inte heller få till det, första året i femman är alltid svårt och det är väl det som Riverside känner av.

Drothems IK - Västra Husby IF 1-3
"Det var rättvist. Vi kunde kanske gjort nåt mer mål. Tycker vi kontrollerar matchen bra. Tycker inte att Drothem skapar många chanser och dom slarvade ofta i uppspelen som vi kunde utnyttja med många farliga omställningar."
Västra Husbys lagledare Rikard Ruul

Drothem inkasserar andra raka förlusten och 3 mål i baken, Drothem imponerade under försäsongen i alla fall resultatmässigt, men det verkar inte funka i serien eller så var det bättre resultat på pappret än det var i verkligenheten. Nykomlingen Husby ångar på även om man inte mött de starka lagen ännu så har man fått en bra start på serien som nykomling.

Kuddby IF - Åby IF 1-2
"Aa, hemmaplan har inte varit till någon fördel för oss. Det är en jämn tillställning, små tillfälligheter som avgör när det är ojämnt och studsigt som planerna såhär års är. Vi har absolut inte haft några som helst marginaler på vår sida, men marginaler förtjänar man. Men det är en lång serie och jag tror det kommer bli jämt ända in i sista omgången" Kuddby IFs tränare Kim Hellberg

"Ja, skönt att vi kunde studsa tillbaka efter insatsen mot Viken. Kuddby kommer som väntat ut i full fart, dock så skapar dom inte några jättelägen. Vårat passningsspel vinner mark o vi bränner till o med en straff och ett friläge. Tycker att vi är det spelförande laget. Kuddby som alltid vassa på fasta. 2:a halvlek hinner knappt börja innan vi   gör 1-0. Då börjar Kuddby lyfta långt mot Magnusson. Skapar inte några heta lägen förutom deras hörnor och frisparkar. 1-1 kommer dock i 93:e minuten på en hörna. På avsparken efteråt när Kuddby går framåt så kontrar vi in 2-1 i 94:e. Kuddby gör även 2-2 på frispark i 95:e. Dock bortdömt för offside. Tycker vi är det bättre laget i en match mellan vad jag tror är dom två bästa lagen i serien. Vår prestation blir ännu bättre med tanke på att vi bara hade två avbytare. Det visar att vår långa försäsong ger resultat." Åby IFs hjälptränare Jesper Sandberg

Kuddby får inte in bollen i mål, något man inte hade några problem med under försäsongen. Ska man blanda sig i någon serieseger så måste man börja hitta nätet, även om serien är ung så springer poängen iväg. Åby studsar tillbaka efter 0-2 mot Valdemarsvik. Har ändå svårt o se att Åby ska kunna hota, dom har inte spetsen i truppen, väldigt mycket bred dock, återstår o se om jag har rätt eller fel.

Ringarums IF - Saltängens BK 0-0
"Jag förstår hur Kuddby kände mot oss förra veckan, vi hade mängder med målchanser som vi borde förvaltat, en annan dag sätter vi dessa o då vinner vi med 4-5 mål. Positivt var försvarsspelet, släppte inte igenom dom alls och vår målvakt fick knappt röra bollen." Saltängen BKs spelare Daniel Söderberg

Målsnåla Saltängen fortsätter även iår, dom har alltid varit målsnåla både framåt o bakåt. och det är det som gjort att de aldrig har kunnat hota efter en div 4 plats, är det Saltängens år iår? Ringarum får det nog svårt, dom har tappat alla sina anfallare och mål behöver man göra för att hålla sig kvar i en serie.

Bråvalla IK - Loddby IF 1-3
"Vi får inte igång vårat spel och kommer inte in i matchen, Loddby gör två fina långskott som leder till 2-0. Vi gör sedan 2-1, en straff i slutet leder till 3-1. Bara ladda om o fokusera på nästa match på västra husby som sagt." Bråvalla IKs spelare Simon Davidsson

"Helt klart en rättvis seger men en insats som har mer att önska. Vi gör 25 bra minuter men därefter slår vi av en del och bjuder in Bråvalla. Den andra halvleken kontrollerar vi och vinner med 1-3. Vi får inte till samma passningsspel som i premiären men är nöjda med 3 poäng!" Loddby IFs lagledare Gustav Mellwing.

Klar seger för Loddby som tar andra raka, jag känner lite som Loddby som jag gör för Gusum, vet inte riktigt vart jag har dom och hur länge har dom kvar sina innebandyspelare? Svårt o säga, Loddby blir nog inget topplag tillslut i alla fall topp 6 blir det men mellan plats 4-6. Bråvalla drar på sig två utvisningar som blir kostsamt när de möter Västra Husby i nästa match, Bråvalla får fajtas om en plats i femman nästa år.

Valdemarsviks IF - BK Hird 0-2
"Vet inte om vi var för nervösa inför hemmapremiären eller att vi ville för mycket men vi kom inte alls upp till våran nivå, många individuella misstag. Hird gör mål ganska tidigt i första efter just ett misstag, sedan är det mycket kamp och slit i första utan vidare spel. I andra kommer vi ut med mycket bättre inställning och pressar på bra men missar mycket i sista tredje delen av plan. Sedan får de in 0-2 i slutet av matchen och då är det i stort sett avgjort dock får vi en straff ett par minuter efter men tyvärr för våran del så räddar målvakten. Mål där och då kanske det hade blivit match igen. Dock så vinner Hird rättvis, kompakt lag och stabila i defensiven. Bara att bita ihop och ladda inför nästa match borta mot Saltängen." Valdemarsviks IFs spelare Dani Rodriguez Garcia

"Vi var inställda på en riktigt tuff match då Valdemarsvik alltid varit ett riktigt bra hemmalag. Matchen startade ganska trevande från båda håll men det berodde mycket på den långhåriga gräsmattan som inte gav lagen några möjligheter till snabbt passningsspel. Efter ca en kvart kom vi i ett fint anfall där Johannes Can frispelade Joel Mohede som iskallt satte 1-0. Resten av halvleken var mycket kamp och Viken hade mycket boll och försökte skapa målchanser medan vi spelade väldigt kompakt försvarspel där vi pratat innan om att stänga ner vissa ytor som vi visste att de ville åt. Denna matchbilden fortsatte även i andra halvlek och vi stack upp i kontringasattacker. Vi hade 2 jättelägen att göra 2-0 men deras målvakt gjorde en kanonräddning på ena chansen medan den andra räddades av stolpen. Strax efter kunde dock Can, ytterligare en gång, spela fram Mohede som denna gång skottfintade ner målvakten innan han chippade i 2-0. I övrigt vill jag berömma hela lagets insats för en taktiskt bra genomförd match." BK Hird tränare Johan Wäneus

BK Hird tar andra raka i serien och visar att man är o räkna, Viken borta är en av series svåraste matcher, det är en speciell stämning därnere framför allt på "deras" publik, men som sagt starkt av Hird att vinna. Viken kunde inte följa upp vinsten mot Åby, men får precis som dom säger ta nya tag mot Saltängen.

Även en match i omgång 3 har spelats:

Drothems IK - FC Riverside 2-2
Drothem tar sin första poäng medans Riverside spelar sin 3:e raka match oavgjort. Blir det Drothem, Bråvalla o Ringarums som får slåss om överlevnad? Ser så ut nu i alla fall.